Nacházite se: Hlavní stránka - Informace pro média - Tiskové zprávy - Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s.

Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s.

Dne 3. března 2009 proběhla ve společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s. řádná Valná hromada. Hlavním bodem programu byla prezentace dosaženého výsledku společnosti za uplynulé hospodářské období, tj. od 1. 10. 2007 do 30. 9. 2008.

Hospodaření bylo ovlivněno třemi významnými faktory: probíhající reformou evropského cukerního pořádku, extrémním posílením české koruny vůči euru a začínající celosvětovou krizí. Výsledkem kombinace těchto faktorů je pokles konsolidovaného zisku společnosti v porovnání s předchozím hospodářským obdobím téměř o 72 % z 458 mil. Kč na 105 mil. Kč při dosažených konsolidovaných tržbách 4,4 mld. Kč. Naopak určitým pozitivem v uplynulém období bylo upevnění vztahů s pěstiteli cukrové řepy, kteří věří v její budoucnost. Cukrová řepa pro výrobu cukru a lihu je pěstována na ploše 30 000 hektarů s průměrným výnosem 63 tun/ha.

Součástí programu valné hromady byla také opětovná volba předsedy Dozorčí rady. Do funkce byl znovuzvolen předseda představenstva mateřské firmy Tereos Philippe Duval, který ve svém vystoupení upozornil na rozkolísanost cen energií, směnného kurzu a cen zemědělských komodit. Vzhledem k těmto okolnostem zdůraznil nezbytnost pokračování dlouhodobé spolupráce a vzájemné důvěry mezi pěstiteli a společností TTD.

Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s. Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s. Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s. Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s. Valná hromada společnosti Cukrovary a lihovary TTD, a. s.